Ρίγος

8/11/2015

Θεματοφύλακες Βιβλίων

Οι θεματοφύλακες των βιβλίων, είναι οι φρουροί όλων των θεματικών ενοτήτων που ένα βιβλίο μπορεί να φιλοξενήσει στους κόλπους του. Είναι οι συλλέκτες και οι ακοίμητοι φύλακες όλων εκείνων των αποθησαυρισμάτων που εκατοντάδες συγγραφείς δημιουργούν με γνώμονα την αγάπη. 

Οι θεματοφύλακες σέβονται, υποστηρίζουν και αγκαλιάζουν στοργικά κάθε συγγραφική προσπάθεια που φέρει μορφή βιβλίου. Περιπλανιούνται στα μονοπάτια της γνώσης και της φαντασίας. Ταξιδεύουν μαζί με τους ήρωες των βιβλίων και τους συνοδεύουν στον τελικό τους προορισμό που είναι το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας, πάσης φύσεως έντυπων και μη, βιβλίων. Και κάπου εκεί κλειδώνουν όλες αυτές τις καταθέσεις ψυχής για να τις προφυλάξουν από την ηθική φθορά. Γιατί οι θεματοφύλακες προασπίζονται με όλες τους τις δυνάμεις την ευρύτερη έννοια «βιβλίο».

Ενδύονται τη στολή του στρατιώτη και μάχονται υπέρ της αγάπης που αναδύεται από τις σελίδες ενός βιβλίου καθώς αναγνωρίζουν πως μόνο η αγάπη οδηγεί στη δημιουργία και ολοκλήρωση του βιβλίου. Και φυσικά οι θεματοφύλακες δεν θα μπορούσαν παρά να είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια όλων των ευγενικών ψυχών που γίνονται έρμαια της έμπνευσης και την αποτυπώνουν με μαεστρία στο χαρτί. Οι θεματοφύλακες των βιβλίων πάνω από όλα εκδηλώνουν σεβασμό στα έργα και τους δημιουργούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments System

Disqus Shortname

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Συνέντευξη με τον Chari Mavro

Ο Χάρης Μαύρος δημιουργός της ιστορίας  DILEMMA  που έχει συγκεντρώσει πάνω από 42.000 αναγνώσεις και 5.000 ψήφους μίλησε στην Σοφία...

Popular Posts