Ρίγος

9/03/2015

Συνέντευξη με την Ειρήνη (strega_dorata)

Γνωρίστε την Ειρήνη (strega_dorata)
συγγραφέα του «οι ιστορίες του παραμυθότοπου»

        


Η Ειρήνη (strega_dorata) είναι είκοσι επτά χρονών. Έχει ολοκληρώσει σπουδές Ψυχολογίας και Θεάτρου ενώ τώρα κάνει το δεύτερο Μεταπτυχιακό της πάνω στην Ιστορία Θεάτρου και Πρακτικές Σκηνοθεσίας. Το Wattpad, το γνώρισε ύστερα από παρότρυνση μιάς καλής της φίλης που ήταν ήδη μέλος στο συγκεκριμένο site. Έτσι και η Ειρήνη με την σειρά της, γνώρισε τον ιστότοπο αυτό, όπου και ξεκίνησε να γράφει και να ανεβάζει το βιβλίο της, «Οι Ιστορίες Του Παραμυθότοπου». Τα είδη βιβλίων που προτιμά είναι φαντασίας και σουρεαλισμού.

1)Από τι ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;
Για να είμαι ειλικρινής θυμάμαι τον εαυτό μου ανέκαθεν με ένα τετράδιο και ένα μολύβι στο χέρι! Αν και οι πρώτες μου "σοβαρές " λογοτεχνικές προσπάθειες ήταν στο γυμνάσιο,  όπου αποφασισμένη να ασχοληθώ με το θέατρο επαγγελματικά, έγραφα θεατρικά κείμενα για σχολικές παραστάσεις.

2)Έχεις αγαπημένους συγγραφείς;
Αυτή είναι απίστευτα δύσκολη ερώτηση γιατί είμαι βιβλιοφάγος! Μου είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω συγγραφέα καθώς μου αρέσουν πολλά διαφορετικά λογοτεχνικά είδη και φοβάμαι μην παραβλέψω κάποιον! Μπορώ να σου πω ωστόσο τα τωρινά μου κολλήματα,  ο ΜακΝτονα στο θέατρο,  ο υπέροχος Χεημγουέη, ο Μοραβια που έμαθα πρόσφατα με τις ψυχοσεξουαλικές εμμονές του,  καθώς και ο απολαυστικά αυτοσαρκαστικός Κορτώ.

3)Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας σου Μαξ, είναι πολύ ώριμος. Σου ήταν εύκολο να τον δημιουργήσεις;
Ο Μαξ είναι πολύ οικείος σαν προσωπικότητα, και αυτό τον καθιστά σχετικά εύκολο. Είναι ένα άτομο  (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι) το οποίο δρα βάση της τετράγωνης λογικής. Είναι το κλειδί για να τον καταλάβει κανείς.  Και ακριβώς επειδή ήταν ένα παιδικό παιχνίδι μου είναι ευχάριστο και εύκολο να τον ανακαλώ στη μνήμη μου και να σας τον παρουσιάζω.

4)Πολλοί λένε πως βρίσκουν το γράψιμο χαλαρωτικό και θεραπευτικό. Ισχύει και για εσένα αυτό;
Συμφωνώ και το υποστηρίζω! Ψυχολόγος γιατί θεωρώ ότι η γραφή είναι μεγάλο όπλο ενάντια στην κατάθλιψη, το υποστηρίζουν άλλωστε και πολλές έρευνες. Εξάλλου η γραφή είναι κάτι ολότελα δικό σου,  οι ιδέες, η φαντασία και τα πιστεύω σου. Υποστηρίζω πολύ την έκφραση μέσω της γραφής σε κάθε επίπεδο, θεραπευτικό και μη.

5)Μικρή διάβαζες παραμύθια; Αν ναι, ποιο σου έχει μείνει μέχρι σήμερα;
Μόνο μικρή; Τρελαίνομαι για παραμύθια! Ως και έρευνα στο πανεπιστήμιο έκανα, τέτοια τρέλα! Τα πιο αγαπημένα μου είναι γενικά τα παραδοσιακά παραμύθια,  όπως η νεράιδα και το φεγγάρι, το οποίο αφηγείται την ιστορία μιας νεράιδας -καπετάνισσας που ήθελε να ανταγωνιστεί το φεγγάρι, και η σπηλιά του χρυσού ρόδου (παραδοσιακό Ιταλικό).

6)Όλοι οι χαρακτήρες του βιβλίου σου είναι ζωντανοί και ρεαλιστικά γραμμένοι. Επηρεάστηκες από κάποιο γνωστό σου άτομο, εμπνεύστηκες από τους γύρους σου ή είναι καθαρά μόνο από την φαντασία σου;
Σε ευχαριστώ πολύ! Μπορεί σε αυτό να ευθύνονται και οι θεατρικές μου σπουδές. Ωστόσο εκτός από τον Μαξ που έχει αρκετά στοιχεία του αδερφού μου, όλοι οι υπόλοιποι είναι κομμάτι της φαντασίας και των δυο μας.

7)Σε αντίθεση με την ξαδέλφη του, Μπάρμπαρα, ο Μάξ δεν θέλει να έχει σχέση με τον Παραμυθότοπο. Πως θα το ψυχολογούσες αυτό;
Ο Μαξ είναι ένα παιδί που δεν μεγάλωσε φυσιολογικά. Αρχικά ζούσε απομονωμένος σε ένα κάστρο με την οικογένεια του. Οι γονείς του έχουν χωρίσει σε πολύ νεαρή ηλικία και το φέρει σαν τραύμα ανεξάρτητα από την αγάπη που έχει πάρει.  Πάντα ένιωθε ότι του έλειπε ένα κομμάτι, η δίδυμη του, χωρίς όμως να μπορεί να το θυμηθεί. Ακριβώς επειδή είναι ένα ευαίσθητο και κλειστό παιδί,  βρήκε σαν ασπίδα την υπέρμετρη λογική του. Είναι πολύ φυσιολογικό να μην αποδέχεται κάτι που του ανατρέπει όλα τα δεδομένα και προπάντων να μην ξέρει το γιατί.  Από  την άλλη στη Μπάρμπαρα,  από νεαρότατη ηλικία , οι γονείς της φρόντιζαν να της καλλιεργήσουν το αίσθημα της περιέργειας (το παραμύθι της δεν είναι τυχαίο άλλωστε), και τους είχε κοντά της πάντοτε. Γι'αυτό και τώρα θέλει να μάθει τα πάντα για το Παραμυθότοπο. Συν ότι και στους δύο ο παράγοντας εφηβεία παίζει σημαντικό ρόλο. Άρθρο από Διονυσία.
Επιμέλεια Αμαρυλλίς
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments System

Disqus Shortname

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Συνέντευξη με τον Chari Mavro

Ο Χάρης Μαύρος δημιουργός της ιστορίας  DILEMMA  που έχει συγκεντρώσει πάνω από 42.000 αναγνώσεις και 5.000 ψήφους μίλησε στην Σοφία...

Popular Posts